Zobacz pełny rozmiar
6215
- Usuń z ulubionych
- Dodaj do ulubionych
Zobacz pełny rozmiar
6215
Naczynia wykonane z miedzi (tamba) są używane w Indiach od ponad 2000 lat. Picie wody przechowywanej w miedzianym naczyniu jest popularne ze względu na jej wyjątkowy smak i tradycyjne zastosowanie.
Woda jest najważniejszym pierwiastkiem wymaganym dla organizmu. Ponad 75% ludzkiego ciała składa się z wody. W czasach starożytnych większość naszych przodków używała właśnie miedzianych naczyń do przechowywania wody, do napełniania w nie napojów oraz przygotowywania potraw.
Naczynie miedziane działa jako naturalny oczyszczacz. Miedź jest jednym z minerałów wykorzystywanych od dawna w tradycyjnych naczyniach. Przechowywanie wody dłużej niż 4 godziny w miedzianym naczyniu może sprawić, że woda nabierze charakterystycznego smaku.
Uwagi:
Jak wybrać miedziane naczynie?
Aby cieszyć się tradycyjną jakością przechowywanej wody, wybierz naczynie wykonane z czystej miedzi. U nas znajdziesz wyłącznie naczynia, które posiadają najwyższy skład procentowy miedzi, potwierdzony certyfikatem.
Jak korzystać z miedzianych naczyń?
Po nalaniu wody do naczynia, odczekaj 4 godziny przed wypiciem. W tym czasie woda nabiera charakterystycznego smaku i właściwości.
Ile wody dziennie mogę wypijać?
Zaleca się wypijanie dziennie 2-3 szklanek wody (po 200 ml).
Jak myć?
Nie używaj twardych środków czyszczących i szczotek do czyszczenia naczyń miedzianych. Naczynia miedziane myj ręcznie, nie w zmywarce. Czyść je naturalnym płynem do naczyń, miękką gąbką i wodą o temperaturze pokojowej. Możesz także użyć soku z cytryny lub sody oczyszczonej.
Kraj pochodzenia: Indie
Skompletuj cały zestaw miedzianych dzbanków i kubków – ciesz się pysznym i wyjątkowym smakiem wody!