6292
- Usuń z ulubionych
- Dodaj do ulubionych
6292
Pippali (nazwa botaniczna: Piper longum), znany również jako „długi pieprz”, to zioło rozgrzewające, które jest często używane po prostu jako przyprawa aromatyczna. Domem tego pachnącego krzewu są Himalaje i południowo-zachodnie Indie. Pierwsze małe owoce Pippali rozwijają się dopiero, gdy rośliny mają od trzech do ośmiu lat.
Smak jest ostry, gorzki i słodki. Pippali redukuje doszę Vata i Kapha oraz zwiększa doszę Pitta.
Jakość organiczna przetestowana laboratoryjnie
Zawartość: 60 kapsułek / 36 g
Składniki:
Piper longum (Pippali) * 833 mg, hydroksypropylometyloceluloza (kapsułka z celulozy roślinnej).
* z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Przygotowanie / użycie:
Dla dorosłych: 1 kapsułka 2 x dziennie popijając ciepłą wodą.
Pochodzenie:
Rolnictwo spoza UE (Indie)
Producent:
Maharishi Ayurveda Europe B.V.