Kategorie

Partnerzy

Pasta Goa Curry Łagodna do dań rybnych 160g Cosmoveda BIO

Pasta Goa Curry Łagodna do dań rybnych 160g Cosmoveda BIO Zobacz pełny rozmiar

2262

Organiczna Pasta Goa Curry Łagodna do dań rybnych

Wschodnio indyjska pasta z regionu Goa to mieszanka ognistych przypraw, pomidorów i tamaryndu. Poprawia Dal, warzywa i dania mięsne.

Sposób przygotowania pysznego indyjskiego curry goa

 Podsmaż  cebulę i starty świeży imbir na maśle ghee. Dodaj warzywa i ulubione mięso lub tofu.  Następnie dodaj 1-2 łyżki Organicznej Pasty Curry i gotuj na wolnym ogniu.

Dodaj śmietanę, ser lub krem kokosowy i gotuj na wolnym ogniu kilka minut.

Podawaj z ryżem.

Aby uzyskać pełniejszy aromat warzyw i mięsa lub tofu zamarynuj wszystko w curry i pozostaw na noc.

Składniki: woda, przyprawy * (kolendra *, kminek *, kurkuma *, pieprz *, Pfepper *, imbir *, chili *), Olej sezamowy *, kwas octowy *, masoor Dal * pomidory *, ajuwerdyjska kamienna sól, tamaryndowca pasty * , Jaggery *, ghee *. (* Z certyfikowanych upraw organicznych).

Może zawierać śladowe ilości gorczycy i Lukrecji.

Przechowywać w chłodnym miejscu i zużyć w ciągu  3-4 tygodni.