Kategorie

Partnerzy

Pasta Garam Masala 160g Cosmoveda BIO

Pasta Garam Masala 160g Cosmoveda BIO Zobacz pełny rozmiar

2261

Organiczna Pasta Garam Masala

Północno indyjska pasty curry z ognistych przypraw, pomidorów i ghee. Idealna do mięsnych potraw.

Sposób przygotowania pysznego indyjskiego curry

 Podsmaż pokrojoną w piórka cebulę i starty świeży imbir na maśle ghee. Dodaj warzywa i ulubione mięso lub tofu.  Następnie dodaj 1-2 łyżki Organicznej Pasty Curry i gotuj na wolnym ogniu.

Dodaj śmietanę, ser lub krem kokosowy i gotuj na wolnym ogniu kilka minut.

Podawaj z ryżem.

Aby uzyskać pełniejszy aromat warzyw i mięsa lub tofu zamarynuj wszystko w curry i pozostaw na noc.

Składniki: woda, przyprawy * (kolendra *, Pfepper *, kardamon *, cynamon *, kminek *, chili *, imbir *, goździki *, cebula *) Olej sezamowy *, kwas octowy * pomidory *, Masoor Dal *, ajuwerdyjska sól kamienna, tamaryndowca pasty *, ghee *. (* Z certyfikowanych upraw organicznych).

Może zawierać śladowe ilości laktozy, białka mleka, musztardy i Lukrecji.

Przechowywać w chłodnym miejscu i zużyć w ciągu  3-4 tygodni.